Cultuurroutes in het Groene Hart

maandag 15 mei 2023

Struinen en Vorsen heeft het historische Theater Concordia opgenomen in twee kunst- en cultuurroutes door het Groene Hart. Bekijk de uitnodigende wandel- en fietsroute via onderstaande links.

Kunst- en Cultuurroute: Van Bewoner tot Verhalenverteller

Wandelroute door Haastrecht waarbij je struikelt over de streekfiguren. Van schaatsers als Hein Vergeer en Leo Visser tot nobele dames als Wilhelmina van Pruisen en Paulina le Fèvre de Montigny – Bisdom van Vliet. Ze hebben allemaal een plekje gekregen in de route, evenals de ondernemers in het dorp.

Kunst- en Cultuurroute: Van Molenaar tot Kunstenaar

Thema: van Molenaar tot Kunstenaar
Blauw en groen wisselen elkaar af in het polderlandschap van Haastrecht, Vlist en Stolwijk. Het is nu niet meer voor te stellen dat zo’n 1000 jaar geleden blauw overheerste, oftewel: water! Aan de rand van Haastrecht trof je vroeger zeven boezemmolens, die het water uit het riviertje de Vlist in de Hooge Boezem maalden. Nu is het inspiratiebron voor kunstenaars, zoals Josefien Versteeg.

Routes

Struinen en Vorsen heeft meer dan 900 km wandel- en fietsplezier in het Groene Hart verzameld, met ‘heerlijke adresjes’ en streekverhalen onderweg. Het hart van Haastrecht klopt het hardst in Theater Concordia met zijn rijke geschiedenis. Het is het decor voor vele culturele en kunstevents, zowel lokaal, regionaal als landelijk.