Rob & Claudia

Rob & Claudia geven de gasten een warm welkom en organiseren je feestavond tot in de puntjes

Hoe het allemaal begon? Het was 26 november 1981. Rob: “Ik weet het nog goed. Ik was nog te jong om de zaak van mijn ouders over te nemen. Zij hadden samen een cafébar. Daarom hebben zij het eerst zeven jaar verhuurd, daarna kon ik mijn eigen bar beginnen, omdat ik eindelijk de leeftijd van 25 jaar bereikt had waarop je officieel een bar mocht beginnen. Ik verbouwde de boel volledig met hulp van verschillende mensen en was er klaar voor. Dat heb ik geweten ook! Ik opende mijn deuren en het café stroomde vol. Ieder weekend weer.”

Rob runde Cafébar de Keyser aan de Hoogstraat in Haastrecht alleen. Met Yvonne de Rijk als vaste medewerkster. Later kwamen daar ook vier parttimers bij.

Naast het café ontstond ook partyservice de Keyser. Waar je toen voor feestjes terecht kon voor het verhuur van tafels en stoelen, is het inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf wat volwaardige feesten, evenementen, beurzen, bijeenkomsten, maar ook uitvaartwensen verzorgd met goed opgeleid en gemotiveerd personeel.

In 2010 begon Rob Theater & Grand Café Concordia. Ook hier is veel tijd in gestoken om het mooi op te knappen en het resultaat mag er absoluut wezen; een sfeervol, gezellig café waar altijd wat te beleven valt. Naast de bar een prachtige ‘wall of fame’ met bekende artiesten die al verschillende shows in Concordia gegeven hebben. Rob vertelt vol trots over bijvoorbeeld Loes Luca die tussen al die grootheden hangt. “Prachtmens. We mogen haar volgend jaar juni weer verwelkomen.”

In 2020 bestond Concordia tien jaar en dit zou eigenlijk groots gevierd worden. “We hadden een complete feestweek ingepland met twee weekenden, voor iedere doelgroep wat te doen. Helaas hebben we ook dit door de Corona niet door kunnen laten gaan. Wel hebben we gelukkig de Snollebollekes kunnen laten komen in september dit jaar. Dit ging heel goed, afgezet met hekken en het tonen van een QR-code. Het was binnen de toegestane tijden een enorm feest. Echt een ontlading voor iedereen dat er eindelijk weer eens iets mogelijk was.”

NK Kaasrollen

Behalve het theater, het Grand Café en partyservice de Keyser heeft Rob ook nog de jaarmarkt en de proeverij van Haastrecht op zijn naam staan. En wie is daar in Haastrecht en omgeving nu niet bekend mee? Al dertig jaar horen beide evenementen ieder jaar op de kalender. Het gezellige dorpsfeest waarbij op zaterdagochtend vroeg de kraampjes gereed worden gemaakt voor een dag struinen over de markt, maar ook een drankje of een lekker hapje genuttigd kan worden. Op zaterdagavond heeft een aantal jaar de prominentenparade plaats gevonden. Hierbij konden Haastrechtenaren hun talenten ten gehore brengen. En dan de proeverij waarbij er via een muntenverkoop bij verschillende ondernemers culinair geproefd kan worden. Het wijnproeven is hier een belangrijk onderdeel van. En natuurlijk het Nederlands kampioenschap kaasrollen, waarbij Rob de presentator is.

Buitenconcerten

Wat zijn nou de hoogtepunten van veertig jaar horeca voor Rob? “Dat zijn toch wel de grote buitenconcerten die we iedere vijf jaar gegeven hebben. Twintig jaar geleden bij Walraven, langs de Provincialeweg kwam De Dijk. Wat een feest was dat! Die staat nog in vele geheugen gegrift. En zo hebben we verschillende grote bands gehad, zoals Golden Earring, BZN en Het Goede Doel.”

Dat Hein Vergeer en Leo Visser in de jaren 80 beide schaatskampioen werden is voor Rob ook echt een hoogtepunt van zijn carrière. “Ik zei tegen Leo als jij kampioen wordt, krijg je van mij een auto!” lacht Rob. “Belofte maakt schuld, dus met hulp van wat sponsors hebben we op de jaarmarkt een Peugeot 204 aan Leo uitgereikt.”

Rob heeft vorig jaar nog een contract getekend om er in ieder geval nog vijf jaar mee door te gaan. Met zijn dochter Claudia Pauw-van Zuijlen als zijn rechterhand, die ook vooral de keuken en de administratie op zich neemt, twee vaste werknemers en twintig parttimers hoopt hij het nog heel wat jaren vol te houden.

Een samenvatting van het artikel in de IJsselbode (24-11-2021) van de hand van Mireille van der Ham.