Vrijwilligers

Vrijwilligers: Concordia is van ons allemaal

We zijn blij met alle vrijwilligers en andere mensen die ons mooie theater draaiend houden. Dat zijn er meer dan 75! Meehelpen? Dat kan! Lees hieronder meer over onze verschillende teams en kom vrijblijvend kennis maken. Dan vertellen de bestuursleden je graag meer over de mogelijkheden! Mail naar info@theaterconcordia.nl o.v.v. vrijwilliger Theater Concordia.

Elk jaar organiseren we een vrijwilligersbijeenkomst en tijdens de nieuwjaarsborrel is het gezellig bijpraten. Vrijwilligerswerk bij Theater Concordia geeft de mogelijkheid om; nieuwe mensen te ontmoeten, bij te dragen aan cultuur in Haastrecht, ervaring op te doen als student, nieuwe dingen te leren en vooral veel plezier te hebben!

Vrijwilligers in soorten en maten

Bestuur

De organisatie van Theater Concordia draait op een vrijwillig bestuur, waarvan de leden verschillende commissies aansturen. Zo nu en dan komt er een vacature vrij. Interesse? Neem contact op met het secretariaat: info@theaterconcordia.nl

Hospitality-team

Deze dames en heren zorgen voor een hartelijk welkom bij aankomst voor de voorstelling. Ze controleren je kaartje en bieden de artiesten na afloop van de voorstelling als dank een lokaal kaasje aan.

Bouwkundige zaken

Dit deskundige team zorgt ervoor dat het historische gebouw de zorg krijgt die nodig is om nu en in de toekomst goed te blijven functioneren.

Theatertechnisch team

De technici zijn altijd lang voordat de voorstelling begint in touw om wonderen te verrichten op het gebied van licht en geluid.
Ze zorgen ervoor dat de films draaien zoals het hoort en dat lezingen en presentaties vlekkeloos verlopen.

Programmaraad

De programmaraad steekt ruim een jaar voor het programma in mei bij jou in de bus valt de koppen bij elkaar om een aantrekkelijk, veelzijdig, interessant, verrassend en kwalitatief programma samen te stellen. We zijn er trots op om elk seizoen weer een aantal grote namen naar ons mooie historische theater in de Krimpenerwaard te kunnen halen.

Tribunebouwers

Een zeer gemêleerd gezelschap voornamelijk sterke mannen bouwt voor elke voorstelling de tribune op, zodat iedereen in de zaal een fijne plek met goed zicht heeft. Een van de volgende dagen breken ze de tribune weer af en wordt er gezellig nagepraat over de afgelopen voorstelling. Je geeft je op voor een aantal dagen per kwartaal dat je wilt helpen opbouwen of afbreken.

PR-commissie

De communicatieprofessionals van deze commissie maken alle programma-activiteiten bekend, zodat de juiste mensen naar de juiste voorstellingen in Concordia komen. Zij bedenken, maken en verspreiden hiervoor alle mogelijke inzetbare middelen zoals de uitgebreide programmafolder, posters, flyers, website, de maandelijkse nieuwsbrieven en ludieke acties. Ze benutten diverse (sociale) media zoals Facebook, Twitter en de regionale en lokale pers.

Sfeercommissie

De sfeercommissie bestaat uit een aantal vrijwilligers, die zorgen voor het stylen van het theater.

Inrichtingscommissie

De smaakvolle inrichting en kleurrijke aankleding heeft Theater Concordia aan deze commissie te danken. Er wordt geen gordijn opgehangen zonder dat daar uitgebreid over is gesproken.

Tuinmannen

Het zijn voornamelijk bestuursleden met groene vingers die het plein en het groen eromheen onkruidvrij en netjes houden. Tijdens NLDoet – elk jaar in maart- krijgt de groene buitenboel ook altijd een onderhoudsbeurt.