Weet je nog Sammie: Theater Gnaffel

Bestel kaarten

Jeugd
€ 10,00

Na een lang en gelukkig leven is Poes Sammie heel erg moe. Hij gaat liggen op zijn favoriete plekje onder de oude eik. Daar ligt hij heel stil, zelfs zijn snorharen bewegen niet. Han, Lotte en Klaasje zijn erg verdrietig en willen Sammie ‘het beste afscheid van de wereld’ geven.

Ze besluiten op reis te gaan om anderen te ontmoeten die ook iets of iemand hebben verloren en samen uit te zoeken hoe je om kunt gaan met verlies en verdriet. 

Weet je nog, Sammie? is een speelse, muzikale voorstelling met kleurrijk poppenspel en magische beelden. Met gevulde rugzakken en een lange lijst met vragen gaat het drietal op pad. Hoe doe je dat, afscheid nemen? Hoe bewaar je iemand in je hart? En welke kleur heeft verdriet? Ze reizen door verschillende werelden, waar ze kennismaken met andere culturen en oog in oog komen te staan met bijzondere rituelen, tradities en verhalen rondom afscheid nemen. Ze ontdekken dat verdriet zich niet laat verstoppen en er uiteindelijk écht uit moet. En dat de steun van anderen je leert wat troost betekent.

De voorstelling is in samenwerking met de Haastrechtse kring.

Credits Regie: Elout Hol
Dramaturgie: Rob Vriens
Spel: Romke Gabe Draaijer, Willemijn de Jonge, Karlijn Koel
Scenografie: Marieke van Veen
Kostuums: Dorien de Jonge
Muziek: Dries Bijlsma
Lichtontwerp: Berry Claassen
Poppen: Romke Gabe Draaijer, Elout Hol
Decorbouw: Valentijn van der Mieden
Beeldontwerp: Wieger Steenhuis
Podcast: Mette Bunskoek