Stedelijke Harmonie Caecilia Gouda

Bestel kaarten

Muziek

Stedelijke Harmonie Caecilia is opgericht in 1908 en daarmee het oudste harmonieorkest van Gouda.
Jaarlijks worden onder leiding van een enthousiaste dirigent diverse concerten in en rond Gouda verzorgd. Heel bijzonder is de verbinding die Caecilia altijd weet te leggen met andere kunstvormen. Gedichten die speciaal voor het orkest op muziek zijn gezet, optredens met een toneelgroep, muzikale sprookjes met vertellers en samenspelen met een klezmer- of jazzband.
Deze verrassende combinaties hadden de afgelopen jaren veel mooie concerten als resultaat. Stedelijke Harmonie Caecilia is zeer veelzijdig en dat is goed te horen aan het uitgebreide en gevarieerde repertoire. Er worden muziekstukken in alle soorten genres uitgevoerd zoals pop, jazz, musical- en filmmuziek.

Ook van hedendaagse componisten hebben zij regelmatig werken op hun lessenaar staan. Daarnaast worden ook de klassiekers en gelegenheidsmelodieën niet vergeten. Natuurlijk oefenen zij niet zonder reden. Ze voeren de muziek uit tijdens diverse activiteiten. Verspreid over het jaar geven zij concerten en geregeld doen zij mee aan evenementen en festivals. Tijdens het spelen lopen zij echter niet. In concertopstelling komt hun muziek het beste tot zijn recht.