jubileumvoorstelling De Schijnwerper matinee

Bestel kaarten

Toneel

Toneelvereniging De Schijnwerper uit Haastrecht bestaat 50 jaar en speelt de jubileumvoorstelling ‘Imperium der Dieren’ onder regie van Egon van Enk. Het stuk is een moderne bewerking van Jan ’t Lam naar het boek Animal Farm van George Orwell.

Het is augustus 1945, vlak na de Tweede Wereldoorlog. De dieren komen in opstand op de boerderij, varkens nemen de leiding en de mens is het kwaad. Er zijn duidelijke verwijzingen naar de Russische revolutie, het regime van Stalin, communisme en nazisme. Marx, Stalin en Trotski zijn respectievelijk de Majoor, Napoleon en Sneeuwbal.
Er zijn ook raakvlakken met de moderne tijd: oorlog, populisme, corruptie, machtsmisbruik, dieren- en mensenleed zijn ook nu nog aan de orde van de dag.

“Alle dieren zijn gelijk. Alleen sommige dieren zijn meer gelijk dan anderen.”

In deze bijzondere jubileumvoorstelling is volop ruimte voor drama, muziek, zang en hilarische momenten.
Alle leden van De Schijnwerper spelen mee, samen met een projectkoor onder leiding van Marja Timmer en muzikaal begeleid door Ingrid Rietveld.
Laat u verrassen!

De voorstellingen zijn te zien op: 11, 12 (Matinee 14.30 uur), 17 en 18 november. Aanvang 20.15 uur. Kaarten à €12,50 zijn te bestellen op www.deschijnwerper.nl.